NL UK
Home Boeken Contact
 

Boeken - City of Man's Desire


 

Cornelia Golna

City of Man's Desire
A Novel of Constantinople

Roman (in het Engels)
427 pp.
ISBN 90-804114-4-2
€ 19,90
 

Constantinopel 1908: de kosmopolitische hoofdstad van het
Osmaanse Rijk staat aan de vooravond van grote beroering. Turken dromen van de vrijheid terwijl de onderworpen volken het juk willen afwerpen – wat niet oodzakelijkerwijs dezelfde ambitie is. Ver van het roerige Constantinopel, in het Anatolische achterland, graven archeologen een oude stad op. Daar onthullen ze een verleden dat een waarschuwing voor het heden in zich lijkt te dragen.

De jonge Griekse Theodora Vlachos heeft andere dingen aan haar hoofd. Haar leven, dat zich afspeelt rondom haar familie en ongelukkige liefdes, bedrukt haar en ze verlangt eraan te ontkomen. Dan komen de flamboyante Russische ballinge Natalya Petrovna en haar broer Vlad in haar leven. Hun verontrustende aanwezigheid leidt ertoe dat, tegelijk met de dramatische gebeurtenissen rondom de revolutie van de Jonge Turken, Theodora terechtkomt in een nieuwe, vaak onvoorspelbare wereld. En er is John Townsend, de Amerikaanse leraar, een dromer en liefhebber van de klassieke beschaving, die door zijn verleden wordt ingehaald, net als hij meent vrede te hebben gevonden in de stad waarvan hij is gaan houden. Ook is er de Dichter, die de woorden heeft om alles te zeggen, maar er de voorkeur aan geeft zijn afstand te bewaren in zijn huis met uitzicht op de Bosporus.

Revoluties overrompelen mensen; ze scheppen hoop met de belofte van verandering. City of Man's Desire vertelt het verhaal van verschillende personen, hoe hun levens elkaar raken terwijl ze proberen begrip te vinden voor en zich aan te passen aan een nieuwe werkelijkheid, die ondanks de plannen van mensen, zijn eigen onvoorspelbare loop volgt.
 


Bestseller
De Griekse vertaling van het boek is een bestseller in Griekenland. Vertalingen in het Turks en het Roemeens zijn in voorbereiding.
Klik hier om de Griekse televisieadvertentie te zien.

Interview met de auteur
Klik hier voor het interview met de auteur.

Recensie van Olaf Tempelman
Klik hier voor de recensie van Olaf Tempelman.

Bestel informatie

U kunt de boeken van Go-Bos Press bestellen door het verschuldigde bedrag over te maken op postgiro 7789190 t.n.v. Go-Bos Press te Leiderdorp. Vermeld a.u.b. op uw overschrijving welk boek u wenst te ontvangen.
IBAN-code: NL 02 PSTB 0007 7891 90 BIC-code: PSTBNL21

Voor verdere vragen kunt u ons altijd een e-mail sturen.


Contactgegevens

Go-Bos Press
Brederode 24
2352 JR Leiderdorp
Nederland

    + 31 71 5894998
     info@gobospress.nl

KvK nummer: 2807621