NL UK
Home Boeken Contact
 

Boeken - Tainted Heroes - A Novel


 

Cornelia Golna
Tainted Heroes
A Novel


Roman (in het Engels)
412 pp.
ISBN 978-90-826089-2-2
Prijs € 21,50

Wanneer hij arriveert in zijn op een bergtop gelegen dorp, bemerkt Agathon Galan dat het wordt bezet door revolutionairen. Woedend daagt hij hun leider uit, een daad die zijn leven een noodlottige wending zal geven.

De roman Tainted Heroes, die zich afspeelt in de Ottomaanse provincie Macedonië in de turbulente jaren 1903-1908, beschrijft het uiteenvallen van een multi-etnische wereld die wordt belaagt door zijn buren en hun visioenen van een nieuwe orde. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en wordt bevolkt door mensen die werkelijk bij die gebeurtenissen betrokken waren. Bezield door angst, haat of dromen van roem werpen velen zich in het conflict. Geconfronteerd met een steeds grotere druk om te kiezen voor onvoorwaardelijke toewijding aan een van de partijen, toont Agathon Galan zich onwillig, of wellicht onmachtig, om alles wat hij kent, inbegrepen degenen die de kant van zijn tegenstanders hebben gekozen, zijn rug toe te keren. Tainted Heroes is het verhaal van de strijd van één man om trouw te blijven aan zichzelf en aan zijn menselijke waarde in een onbestendige wereld.

Reacties

‘To me, this is a kind of companion book to Zorba.’
– Maria Todorova, Professor of History at the University of Illinois,  author of Imagining the Balkans

‘One of the most interesting and best books I have read.’
– Thede Kahl, Professor at the Faculty of Slavic and Caucasian Studies, University of Jena, Germany

 

Bestel informatie
U kunt de boeken van Go-Bos Press bestellen door het verschuldigde bedrag over te maken op postgiro 7789190 t.n.v. Go-Bos Press te Leiderdorp. Vermeld a.u.b. op uw overschrijving welk boek u wenst te ontvangen.
IBAN-code: NL 02 PSTB 0007 7891 90 BIC-code: PSTBNL21

Voor verdere vragen kunt u ons altijd een e-mail sturen.


Contactgegevens

Go-Bos Press
Brederode 24
2352 JR Leiderdorp
Nederland

    + 31 71 5894998
     info@gobospress.nl

KvK nummer: 2807621